Apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergentheim – Bergentheim
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergentheim
Kanaalweg West 62 7691 CA
Bergentheim

Apotheek

Herhaalrecepten en bestellen medicijnen

Via onze website: www.huisartsbergentheim.nl, kunt u 24 uur per dag uw medicijnen bestellen, klik op herhaalrecepten en volg de instructies.

Praktijktelefoonnummer voor de receptenlijn: 0523-231351, keuze 2. U kunt hier een bericht met uw herhaalbestelling achterlaten.

Praktijktelefoonnummer voor de apothekersassistente: 0523-231351, keuze 4. Medicijnen kunnen ’s ochtends tussen 8.00 en 12.00 uur telefonisch besteld worden,

Balie: U kunt ook tussen 8.00 uur en 12.00 uur naar de apotheek komen en uw medicijnen bestellen of uw oude doosje in de bus op de balie achterlaten.

Herhaalmedicatie

Er zit 3-4 werkdagen tussen het bestellen en afleveren van medicijnen.
Dat betekend dat  u volgend schema kunt aanhouden:

Bestellen voor 12.00 uur op    Afhalen vanaf 14.30 uur op
Maandag Woensdag
Dinsdag Vrijdag
Woensdag Vrijdag
Donderdag Dinsdag
Vrijdag Dinsdag
Weekend Woensdag
( Wegens personeelsproblemen bij onze groothandel, is het mogelijk dat  de medicijnen een dag later geleverd worden, wilt u hier rekening mee houden ) 

Afhalen medicijnen

Iedere werkdag in de ochtend tot 09.30 en ’s middags van 14.30 tot 16.30 uur 

NB: Wacht met het bestellen van uw medicijnen niet tot de laatste dag!

Op donderdagmiddag is de huisartsenpraktijk normaal bereikbaar. Echter vanaf 13.00 uur, wordt u voor spoedgevallen gezien door een huisarts van de Huisartsenpraktijk Beerzerveld, van Alewijkstraat 17, 7685 PG  Beerzerveld, 0523-251393.

Voor spoedgevallen buiten de openingstijden (avond/nacht/weekend) kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost Hardenberg: 0900-3336333, adres: Streekziekenhuis Ropcke Zweers, J. Weitkamplaan 4, Hardenberg.

Keuze merkloos medicijn

Uw zorgverzekeraar bepaalt meestal welk medicijn u meekrijgt bij de apotheek. Dit noemen we het preferentiebeleid. Het voorkeursmedicijn wat u meekrijgt is over het algemeen merkloos. Ook wanneer de arts de naam van het medicijn op het recept heeft gezet. Uw apotheker beoordeelt altijd of het medicijn dat u meekrijgt verantwoord is voor u. De verzekeraar heeft afspraken gemaakt over voorkeursmedicijnen met de fabrikant. Andere merken worden niet (geheel) vergoed. Behalve wanneer het voorkeursmedicijn voor u niet medische verantwoord is, bijvoorbeeld bij allergie.

Welke medicijn is aangewezen als voorkeursmiddel hangt af van de verzekeraar en kan na verloop van tijd ook weer wisselen. In sommige gevallen bepaalt uw apotheek welk merk u krijgt. Dit is het geval bij zorgverzekeraars die geen preferentiebeleid hebben. Staat u erop toch het medicijn te gebruiken? Dat kan. Dit wordt alleen door uw zorgverzekeraar vergoed wanneer er een duidelijke medische noodzaak is. Soms is hiervoor schrijftelijke toestemming nodig van de zorgverzekeraar. Als het merkmedicijn niet medische noodzakelijk is, zal het niet worden vergoed. U moet het medicijn en de bijbehorende zorg zelf betalen.

Bron: Apotheek.nl