Praktijkinformatie – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergentheim – Bergentheim
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergentheim
Kanaalweg West 62 7691 CA
Bergentheim

Praktijkinformatie

Openingstijden

Iedere werkdag van 8.00-17.00 uur.

Telefonische bereikbaarheid

Iedere werkdag van 8.00-17.00 uur.

Spreekuur – huisarts

De spreekuren bij de huisartsen, de praktijkondersteuners en de assistentes zijn op afspraak.
NB: Eén patiënt per afspraak

Indien u ’s ochtends voor  9.00 uur belt is het vaak nog mogelijk een afspraak voor dezelfde dag te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Wanneer u bij het maken van de afspraak aangeeft waar u voor komt, dan kunnen we beter plannen.

Spreekuur – praktijkverpleegkundige

In de praktijk werken 2 praktijkverpleegkundigen, ook wel POH genoemd, praktijkondersteuner huisarts.

De POH zorgt voor specifieke patiëntengroepen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om mensen met diabetes (suikerziekte) of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of wanneer u psychische klachten hebt.
De praktijkondersteuner heeft een Hbo-opleiding afgesloten, is een gediplomeerde verpleegkundige en helpt met de diagnostiek en behandeling. Zoals bijvoorbeeld instellen op insuline of stoppen met roken.

Zie voor informatie over de POH-GGZ (voor psychische problemen) het hoofdstuk: psychosociaal spreekuur.

Spreekuur – doktersassistente

U kunt direct een afspraak met de assistente maken.
Voor o.a. oren uitspuiten, bloeddruk controles, suiker controles, wratten aanstippen, 24 uurs bloeddrukmeting, baarmoederhals uitstrijkjes, wondbehandeling, hechtingen verwijderen, injecties.

Telefonische consulten

Uitslagen of eenvoudige adviezen zal de assistente afhandelen na overleg met de huisarts. Een verzoek voor telefonisch overleg kunt u tot 12 uur doorgeven aan de assistente. U wordt dan na 15.30 teruggebeld door een van de huisartsen, tenzij anders met u is overlegd.

E consult

Klik hier voor een link naar de informatie over e consult en welke klachten zich hiervoor lenen.

Visites

Graag aanvragen voor 11.00 uur. Visites na langdurig of ingrijpend ziekenhuis bezoek en geboortes plannen we in, maar u kunt hier ook gerust om vragen. Dat voorkomt teleurstelling.

Chirurgische ingrepen

Afspraak/tijdstip in overleg met u.

Eerste hulp

U kunt hiervoor altijd terecht in de praktijk gedurende de openingstijden (iedere werkdag van 08.00-17.00 uur). Ook dan kunt u wel het beste eerst even bellen. Patienten die niet staan ingeschreven in onze praktijk dienen de eigen huisarts te bellen.

Betaling

Betalingen verwerken wij zo veel mogelijk direct met uw zorgverzekeraar.
Zaken die niet vergoed worden dient u echter contant te betalen of te pinnen.

Samenwerking

Van oudsher werken we samen met de huisarts in Beerzerveld (www.huisartsbeerzerveld.nl).

Uw verzekering

Wijziging van verzekeraar, adres en gezinssituatie ontvangen wij graag zo snel mogelijk.

Geneesmiddelen

Geneesmiddelen proberen wij zo goed mogelijk op uw persoonlijke situatie af te stemmen (leeftijd, zwangerschap, borstvoeding, bestaande ziektes, andere medicamenten en vooral ook allergieën). U helpt ons hierbij zeer door ons mee te delen wanneer u elders medicatie heeft gekregen of wanneer uw situatie is veranderd (bijv. mogelijkheid van zwangerschap, ziek terug van vakantie, operaties etc.).
Gebruik ook geen geneesmiddelen van anderen.
Bewaar geneesmiddelen liefst op een koele donkere, droge plek. Medicijnkastjes dus liever niet in de badkamer. En natuurlijk buiten het bereik van kinderen.

Reisadvisering en vaccinaties

Veilig op vakantie. Liefst ook gezond weer terug. Alle vaccinaties voor verre of tropische reizen kunt u via ons aanvragen.

U dient een intakeformulier volledig in te vullen met alle noodzakelijke informatie. De vaccinaties worden verzorgd door de Huisartsenpraktijk Beerzerveld. Wij sturen uw formulier door en u krijgt advies voor uw situatie. Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u meestal meer dan 75% vergoed van de verzekeraar. Via deze website kunt u het intakeformulier invullen bij het hoofdstuk Reizigersvaccinatie.