openingstijden huisarts bergentheim
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergentheim
Kanaalweg West 62 7691 CA
Bergentheim

Praktijkinformatie

Openingstijden

Openingstijden huisartsenpraktijk: Iedere werkdag van 8.00-17.00 uur, behalve donderdagmiddag.
Openingstijden apotheek: Iedere werkdag van 08.00-09.30 en van 14.30-16.30
Tussen 12.00 en 13.00 is de praktijk gesloten en alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Telefonische bereikbaarheid

Iedere werkdag van 8.00-12.00 en van 13.00-17.00, tussen 12.00 en 13.00 is de praktijk alleen telefonische bereikbaar voor spoedgevallen.

Spreekuur

Huisarts
De spreekuren bij de huisartsen, de praktijkondersteuners en de assistentes zijn op afspraak.
NB: 1 patiënt/klacht per afspraak, geeft u duidelijk aan wanneer u meer klachten heeft.


Praktijkverpleegkundige
In de praktijk werken 2 praktijkverpleegkundigen, ook wel POH genoemd, praktijkondersteuner huisarts.
De POH zorgt voor specifieke patiëntengroepen met chronische aandoeningen, zoals diabetes (suikerziekte), COPD, astma, ouderenzorg of hart- en vaatziekten.


POH-GGZ
POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuning Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg.
De POH-GGZ kan op verzoek van de huisarts een patiënt zien om te helpen met het verduidelijken van problemen en verhelpen van psychische klachten. Hierbij kunt u denken aan milde angst- en stemmingsklachten,  stress- en spanningsklachten, relatie- of aanpassingsproblemen.  Ook kunt u terecht voor begeleiding bij afbouw van (slaap) medicatie en voor vragen over middelen gebruik.


Doktersassistente – SOH
U kunt een afspraak met de assistente maken voor o.a. oren uitspuiten, wratten aanstippen, 24 uurs bloeddrukmeting, baarmoederhals uitstrijkjes, wondbehandeling, hechtingen verwijderen, injecties. Mariëlle is ook SOH (spreekuurondersteuner huisarts), Maaike is SOH in opleiding. De spreekuurondertsteuner huisarts is een aanvullende opleiding voor de doktersassitente, zodat ze meer handelingen zelfstandig mogen uitvoeren.

Telefonische consulten

Uitslagen of eenvoudige adviezen zal de assistente afhandelen na overleg met de huisarts. Een verzoek voor telefonisch overleg kunt u tot 12 uur doorgeven aan de assistente. U wordt dan na 15.30 teruggebeld door een van de huisartsen, tenzij anders met u is overlegd.

E consult

Klik hier voor een link naar de informatie over e consult en welke klachten zich hiervoor lenen.

Visites

Graag aanvragen voor 11.00 uur. Visites na langdurig of ingrijpend ziekenhuis bezoek en geboortes plannen we in, maar u kunt hier ook om vragen. Dat voorkomt teleurstelling.

Chirurgische ingrepen/plaatsing spiraal

Afspraak/tijdstip in overleg met u.

Bloedprikken

Iedere werkdag van 08.45 tot 09.30, behalve donderdag.

Uitslagen

Voor lab uitslagen en ander aanvullend onderzoek verzoeken wij u zelf naar de praktijk te bellen.

Eerste hulp

U kunt hiervoor altijd terecht in de praktijk gedurende de openingstijden (iedere werkdag van 08.00-17.00 uur). Ook dan kunt u wel het beste eerst even bellen. Patienten die niet staan ingeschreven in onze praktijk dienen de eigen huisarts te bellen.

Betaling

Betalingen verwerken wij zo veel mogelijk direct met uw zorgverzekeraar.
Zaken die niet vergoed worden dient u echter contant te betalen of te pinnen.

Samenwerking

Van oudsher werken we samen met de Huisartsenpraktijk in Beerzerveld (www.huisartsbeerzerveld.nl).

Uw verzekering

Wijziging van verzekeraar, adres en gezinssituatie ontvangen wij graag zo snel mogelijk.

Geneesmiddelen

Geneesmiddelen proberen wij zo goed mogelijk op uw persoonlijke situatie af te stemmen (leeftijd, zwangerschap, borstvoeding, bestaande ziektes, andere medicamenten en vooral ook allergieën). U helpt ons hierbij zeer door ons mee te delen wanneer u elders medicatie heeft gekregen of wanneer uw situatie is veranderd (bijv. mogelijkheid van zwangerschap, ziek terug van vakantie, operaties etc.).
Gebruik ook geen geneesmiddelen van anderen.
Bewaar geneesmiddelen liefst op een koele donkere, droge plek. Medicijnkastjes dus liever niet in de badkamer. En natuurlijk buiten het bereik van kinderen.

Reisadvisering en vaccinaties

Veilig op vakantie. Liefst ook gezond weer terug. Alle vaccinaties voor verre of tropische reizen kunt u via ons aanvragen.

U dient een intakeformulier volledig in te vullen met alle noodzakelijke informatie. De vaccinaties worden verzorgd door de Huisartsenpraktijk Beerzerveld. Wij sturen uw formulier door en u krijgt advies voor uw situatie. Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u meestal meer dan 75% vergoed van de verzekeraar. Via deze website kunt u het intakeformulier invullen bij het hoofdstuk Reizigersvaccinatie.